Sunday, March 5, 2006
 

 

1ste  KWARTAAL 2006: EEN GOED BEGIN

"Navius is een van de meest creatieve corporate finance specialisten in de Benelux en onderscheidt zich door integratie van M&A en Strategie activiteiten."

— Albert Dijkstra


Het eerste kwartaal van 2006 is wederom een goed kwartaal geweest voor Navius en in het bijzonder ook voor haar klanten en relaties. In het algemeen zijn de positieve effecten van het aantrekkend economisch klimaat duidelijk voelbaar en zichtbaar in de markt, hetgeen zich in de breedte vertaalt in een groeiende orderportefeuille en een verhoogde M&A activiteit. Tekenend voor deze beweging is bijvoorbeeld het aantal ondernemers/aandeelhouders dat overweegt te verkopen. Wij zien hierin een duidelijke toename ten opzichte van voorgaande jaren, deels ingegeven door een structureel herstel van resultaten en de verwachting dat waarderingsniveaus een zelfde herstel zullen volgen.

NAVIUS LANCEERT VERNIEUWDE WEBSITE

In het verlengde van de commerciële ontwikkelingen presenteert Navius tevens haar geheel vernieuwde website. De website is zowel visueel als inhoudelijk grondig herzien in lijn met de in 2005 ontwikkelde nieuwe Navius huisstijl. Onze kernactiviteiten Fusies en Overnames, Strategie en Research hopen wij daarmee nog beter voor het voetlicht te kunnen brengen.

Graag verwelkomen wij u op onze vernieuwde website www.navius.nl of www.navius.be.


RECENT WERK VAN NAVIUS

De voorbije maanden had Navius het voorrecht om aan een breed scala interessante projecten te werken op het gebied van fusies & overnames en strategie. Onderstaand een bloemlezing van voorbeelden van deze projecten:

  • ICT - acquisitie. Navius assisteerde het management van een snelgroeiend hostingbedrijf actief aan de bovenkant van de zakelijke markt bij het overnemen van een strategische marktpartij. De acquisitie sluit perfect aan op de bestaande activiteiten en volgt op een tweetal voorgaande overnames die in het kader van een sterke buy & build strategie het afgelopen jaar zijn gerealiseerd.
  • HRM – corporate finance. Navius structureerde en negotieerde een financieringsoperatie voor een payrolling organisatie gespecialiseerd in het verwerven van volumecontracten in de security- en uitzendsector. 
  • Media – strategie. Navius assisteerde het management team van één van de grootste mediabedrijven in de Benelux bij het definiëren van de strategische krachtlijnen voor de komende 5 jaar. Navius bleek in staat om op verschillende cruciale domeinen nieuwe inzichten te creëren.
  • Productie – strategie. Voor een internationale industriële speler definieerde Navius een nieuw rapporteringssysteem. Dit systeem zal toelaten om sneller inzicht te verwerven in de contributie van de verschillende product-markt combinaties waarin het bedrijf actief is. Op korte termijn reeds werd een aantal cruciale beslissingen genomen om de rendabiliteit te verhogen.


NAVIUS VOOR FUSIES, OVERNAMES EN STRATEGIE

Navius Corporate Finance & Strategy adviseert ondernemeningen en aandeelhouders met betrekking tot fusies & overnames en strategiebepaling. Navius heeft 15 medewerkers en wenst zich te profileren door een combinatie van diepgang, ondernemerschap en creativiteit.

Voor meer details over de werkwijze, de achtergrond en het track record van Navius verwijzen we naar de website www.navius.be of www.navius.nl

Nederland:
Navius Corporate Finance & Strategy BV
Goudvinklaan 26
2496 PL The Hague
Tel: + 31 (0)15 - 364 09 71
Fax: + 31 (0)15 - 364 09 81
E-mail: info@navius.nl

België
Navius Corporate Finance & Strategy NV
Brusselsesteenweg 125
1860 Meise
Telefoon: +32 (0)2 270 52 62
Fax: +32 (0)2 270 52 63
E-mail: info@navius.be

 

OVER DEZE NIEUWSBRIEF
Deze nieuwsbrief wordt u aangeboden door Navius Corporate Finance & Strategy. U ontvangt haar omdat u hiervoor bent ingeschreven. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u dat kenbaar maken door een emailtje te sturen aan nieuws@navius.nl.
niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd of gedistribueerd zonder de schriftelijke toestemming van Navius.