Thursday, September 15, 2005
 

 

donderdag, 15 september 2005

NAVIUS VERSTERKT RESEARCHCAPACITEIT

Navius neemt strategisch belang in Annalise SVP

 

"Wij wensen ons te onderscheiden door een combinatie

van diepgang, overzicht, onderhandelingsvaardigheden en

creativiteit."

— Albert Dijkstra

 

Navius heeft haar researchcapaciteiten verder uitgebreid door een strategische participatie in AnnaLise SVP te nemen. AnnaLise SVP is gespecialiseerd in Research & Intelligence en ondersteunt Navius bij strategische adviezen, fusies & overnames en voert zelfstandig onafhankelijk onderzoek uit voor 60 procent van de top-100 ondernemingen in Nederland.

AnnaLise SVP onderscheidt zich onder meer door haar participatie in het wereldwijde SVP netwerk met vestigingen in 35 landen, wat beschikt over 1100 researchers en industry analisten. Deze analisten zijn gespecialiseerd in de volgende sectoren: Food, Consumer Consumer Products & Services, Healthcare & Pharmaceuticals, Industrial Products & Services, Financial & Business Services, Technology & Communications. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technologische faciliteiten, waaronder een uitgebreid kennisbeheersysteem, internationale on-line databanken, In-Depth-Internet en een interne bibliotheek.

Navius en AnnaLise SVP werken al geruime tijd samen en hebben diverse grote projecten in gezamenlijk verband succesvol uitgevoerd. De toevoeging van AnnaLise SVP vergroot de slagkracht van Navius aangezien Navius direct toegang heeft tot een wereldwijd netwerk van Research & Intelligence expertise. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website www.navius.nl. Uiteraard kunt u ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

 

Recent werk van Navius

De voorbije maanden had Navius het voorrecht om aan een scala interessante projecten te werken. Onderstaand een bloemlezing van een aantal van deze projecten:

  • Internationaal congrescentrum - strategie.
    Navius assisteerde het management van NV Congrespaleis in Brussel bij het opstellen van een vernieuwd business plan. Dit plan vergt een investering van 65 miljoen EUR en bevat onder andere vernieuwde vormen van publiek-private samenwerking en werd door de Belgische regering goedgekeurd.
  • Pensioensector - verkoop. Navius adviseerde en begeleidde de verkoop/management buy in van Avita, een detacheringbureau van pensioenspecialisten. Avita is een gekende speler in de Nederlandse markt van pensioenspecialisten en detacheert onder meer actuariële rekenaars en actuariële analisten bij grote pensioenverzekeraars en pensioenfondsen. De koper heeft een gedegen trackrecord in de pensioen- en verzekeringbranche, onder meer vanuit de rol als opdrachtgever. Navius heeft tevens de volledige financiering van de transactie gearrangeerd.
  • Machinebouw - sale & rent back. Navius concipieerde, structureerde en negotieerde een belangrijke sale- and rent back operatie voor het onroerend goed van een internationale machinebouwer. Door het realiseren van de latente meerwaarde en het verdwijnen van het onroerend goed van de balans, wordt tegelijkertijd het eigen vermogen van het bedrijf versterkt, het balanstotaal verminderd en de financiële schulden afgebouwd waardoor de financiële structuur van de onderneming substantieel verbetert.
  • Verzekeringen - business due diligence. Navius voerde een business due diligence uit voor een private equity speler die een intrede overweegt in een niche van de verzekeringssector. De belangrijkste vraag die hier centraal stond was de duurzaamheid van het business model van de betreffende niche.

Navius adviseert ondernemeningen en aandeelhouders met betrekking tot fusies & overnames en strategiebepaling. Navius heeft 15 medewerkers en wenst zich te profileren door een combinatie van diepgang, overzicht, onderhandelingsvaardigheden en creativiteit. Voor meer details over de werkwijze, de achtergrond en het track record van Navius verwijzen wij naar de website www.navius.be of www.navius.nl.

Nederland:
Navius Corporate Finance & Strategy BV
Goudvinklaan 26
2496 PL The Hague
Tel: + 31 (0)15 - 364 09 71
Fax: + 31 (0)15 - 364 09 81
E-mail: info@navius.nl

België
Navius Corporate Finance & Strategy NV
Brusselsesteenweg 125
1860 Meise
Telefoon: +32 (0)2 270 52 62
Fax: +32 (0)2 270 52 63
E-mail: info@navius.be

 

OVER DEZE NIEUWSBRIEF
Deze nieuwsbrief wordt u aangeboden door Navius Corporate Finance & Strategy. U ontvangt haar omdat u hiervoor bent ingeschreven. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u dat kenbaar maken door een emailtje te sturen aan nieuws@navius.nl.
niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd of gedistribueerd zonder de schriftelijke toestemming van Navius.